Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Презентација на ИПАРД програма

August 11, 2022 @ 11:00 - 13:00

На 11ти август во просториите на Касарна Хуб, старата ЈНА касарна во Охрид, во соработка со ИПАРД агенција организираме работилница за Мерка 3 “Инвестиции во основни средства за преработка и маркетинг на земјоделски и рибни производи
Согласно јавниот повик, корисници на средства можат да бидат правни лица регистрирани во Централниот регистар Република Северна Македонија, а се наоѓаат во ранг на микро, мали и средни претпријатија, како и задруги, и истите да се занимаваат со преработка на следниве производи:
Млеко и млечни производи;
Месо и производи од месо ( вклучувајќи јајца и живина);
Овошје и зеленчук (вклучувајќи ги компирите, печурките и легуминозните култури);
Житарици, мелнички продукти и скроб;
Растителни производи и масла и маснотии од животни;
Шира, вино и оцет;
Јавниот повик, како и сите придружните материјали за реализација на истиот, заинтересираните странки можат да ги преземат и на следниот линк:
Ве молам споделете го овој маил со фирмите кои се занимаваат со преработка на горе наведени производи

Details

Date:
August 11, 2022
Time:
11:00 - 13:00
Event Category:

Organizer

EU for economic growth

Venue

Multifunctional room, KasarnaHUB
Go Top