Community for Founders &
Entrepreneurs to Share,
Learn, Build Networks
& Bring Ideas to Life

Whether you're looking for a private office, permanent desk or more flexible working arrangement for your startup, our anchor tenants have a variety of memberships on offer

  • 078 399 011
260m2

Become a Resident

Whether you’re a young person, a local entrepreneur or a digital nomad, get in touch with us and we’ll do our best to make your experience in Kasarna Hub beneficial !

  • Free 5G WiFi
  • Personal Lockers
  • Kitchen & Bar
  • Free Mailbox
  • Car Parking
  • Game Zone
  • Office Equipment
  • Conference Hall

Meet Kasarna Hub

Multifunctional Space

The space can be used both as co-working space with 20 chairs and a conference room. It used to be a dormitory for soldiers.

01.

Meeting Room

Here you can organize your small meetings, without disturbing those who like to work in silence! Creativity is our driver!

02.

Relax Room

Work hard, play hard! Creativity is our driver!

03.

Silent Room

Work in silence and enjoy the beautiful view to the park! Make the most of Kasarna Hub!

04.

Explore events

Kasarna Hub is more than space. Dozens of networking events, trainings, job fairs and get-togethers build our community! Stay tuned!

Основај свој Старт-Ап!
Глобалната Недела на Претприемништвото е годишен настан кој паралелно се одржува во 180 земји ширум светот, и ги обележува претприемништвото и иновациите. Како институција посветена на поттикнување соработка, иновации и образование, Касарна Хаб е домаќин на бизнис натпревар кој ќе се одржува од 15-ти до 17-ти ноември 2023 и кој ќе биде одлична платформа за средношколците и професорите да се здружат, да ги споделат своите знаења и вештини и да соработуваат на различни проекти. Касарна Хаб ве поканува на дискусија и анализа за начините на кои може кај учениците да се развијат вештини за критичко размислување и како истите може да доведат до развивање на пртеприемнички вештини. Како дел од оваа дискусија ќе бидат менторите и учениците од неколку средни […]
Бесплатно предавање: Родителството во дигиталната ера и насочување на децата кон IT
Семос детскиот едукативен центар доаѓа во Охрид, со бесплатно предавање кое ќе ви помогне вас родителите, како први едукатори на децата, насочувачи и поттикнувачи, како да им овозможите да бидат дигитално писмени – вештина која денес е еднакво важна како читањето и пишувањето способност за користење на дигиталните технологии. Еден од најуспешните начини да се формира дигиталната писменост кај децата е обука посветена токму на тоа. Компјутерските курсеви за деца и тинејџери во Семос Едукација се креирани да им помогнат лесно и едноставно да станат дигитално писмени и да ги подготват за нивната кариера понатака. 11.11. Почеток: 12:30, Kasarna HUB Резервирај место: https://forms.office.com/e/GkphTNEci8
Караван на знаење – Бесплатни предавања Охрид
💡 Семос Едукација организира караван на знаење низ серија бесплатни предавања со цел да те подготвиме за најбараните и најплатените професии денес. Едукацијата е најважната патека кон иднината која сами ја креираме. Едуцирај се бесплатно. Резервирај место: https://forms.office.com/e/1ZN6Vytzf0 📍 Прва дестинација: Охрид, Касарна Хаб | 11.11.2023 Распоред на бесплатни предавања: ⭐ „Која е улогата и важноста на Софтвер тестерите во IT компаниите?“ со Фисник – ISTQB and Microsoft Certified Instructor | 11:00h ⭐ „Дали JavaScript Developer на web апликации е вистинската кариера за тебе?“ so Александар Full Stack Developer | 12:30h ⭐ „Дизајнер на ентериери – работа од соништата на младите креативци“ со Марија – Autodesk Certified Instructor | 14:00h ⭐ „Како да започнеш кариера како Дигитален маркетер?“ со Иван […]

Explore Ohrid
& Macedonia startup
community

Ohrid is the natural innovation entry for the SouthWest Macedonia entrepreneurs and startups to access the broad range of opportunities including investment, information technology and networks

Go Top