hub news
March 12, 2024|0 comments

Јога за збогување со стресот и анксиозноста

Приклучете ни се на оваа работилница и дознајте каде и како стресот останува заробен во нашето физичко тело и како со помош на техники на дишење и вежби за растегање можеме да се ослободиме од напнатоста, стравот, стресот и анксиозноста. Предавач: Марија Сатја – сертифициран холистички јога терапевт. Датум: 16.03.24 и 24.03.24 Место: Касарна HUB …

Read more
hub news
March 5, 2024|0 comments

РАБОТИЛНИЦА “Будење на Дивата Жена во тебе”

Оваа работилница се состои од три дела: Прв дел Запознавање  Воведен дел каде разговараме за љубовта и грижата кон себе, поголема свесност за себе, осознавање на своите лични граници, вредности, желби, потреби и откривање на потенцијали. Втор дел: Водена длабока медитација и визуализација (исцелување на женски принцип и средба со моќната жена во те …

Read more
hub news
March 5, 2024|0 comments

Макраме работилница за деца

Сметаме дека е многу важно за децата да ги развиваат своите креативни вештини. Токму затоа, ја нудиме нашата макраме работилница, на која децата ќе ја научат макраме техниката, а воедно и ќе создадат уникатен осмомартовски подарок за нивните мајки, баби, учителки итн. Работилницата ќе се одржи на 6 март (среда), во просториите на Kasarna HUB со почет …

Read more
hub news
September 27, 2023|0 comments

Open IT Day – IThink Academy

Open day of the IThink Academy in Kasarna Hub! 🤗 This event is intended for all parents and children who want to get to know the academy and ask additional questions through informal friendship with the representatives of the academy. We are waiting for you 😊 📆 September 30, 2023 ⏰ 12:00 📌 Kasarna Hub IThink is …

Read more
hub news
September 19, 2023|0 comments

Kasarna Hub supports students from Ohrid

Kasarna Hub has made available the multi-functional hall, for several of the students from secondary school “Vancho Pitosheski” – Ohrid with their assistants to follow the online teachings, while the school is being renovated. Kasarna Hub confirms its support for the local population through our daily activities. Visit us every day …

Read more
hub news
August 22, 2023|0 comments

BeerJS во Касарна Хаб

Накратко за организаторите на настанот во Сабота Beer.js е средба на ентузијасти за пиво и JavaScript. Сите се добредојдени! Пиењето пиво, и покрај тоа што е во насловот, не е задолжително за учество Настанот нема официјален формат. Македонската варијанта на Beer.js се труди (засега) да има тројца презентери, со теми кои барем некако се поврзани со …

Read more
hub news
August 21, 2023|0 comments

Неформален собир на хакери во Касарна Хаб

Сонце Езеро Ладно пиво и интересни презентации и овојпат Се гледаме денес во 18:00 во Касарна Хаб! Хаклабот КИКА е место за споделување и стекнување знаење, место каде се собираат луѓе заинтересирани за технологија, компјутери, машини, електроника, слободен софтвер, слободна култура. Хаклабот служи како отворен простор каде заинтересираните можат да …

Read more
hub news
August 14, 2023|0 comments

Photo Exhibition “Water = Life”

Во 2022 година, во пресрет на COP27 во Египет, Холандија ги повика ентузијастите за фотографија од целиот свет да создадат и споделат инспиративна и провоцирачка еколошка фотографија во нашиот фото натпревар „Вода = живот“.Но, и покрај толку многу примени моќни слики, може да има само еден победник. Тоа беше Томислав Георгиевски од Македонија со фо …

Read more
Go Top