Ресурсна платформа за граѓани и медиуми

Преговарачки поглавја

Повик за ментори на млади новинари за ЕУ

Повик за ментори на млади новинари за ЕУ

Евротинк – Центар за европски стратегии во рамките на проектот „Медиумите за ЕУ“ објавува повик за новинари уредници кои би работеле со...
Read More
Гостување во подкастот „Нијанси на демократијата“: Учеството на медиумите во преговорите за членство на Северна Македонија во ЕУ

Гостување во подкастот „Нијанси на демократијата“: Учеството на медиумите во преговорите за членство на Северна Македонија во ЕУ

Во рамки на подкастот на ALDA „Нијанси на демократијата“, директорот на Евротинк Димитар Николовски и претседателот на BIRC Џељаљ Незири,...
Read More
Седма школа за европски политики: ,,Евроинтегративните  процеси низ призма на новата методологија”

Седма школа за европски политики: ,,Евроинтегративните процеси низ призма на новата методологија”

Честитки до учесниците што успешно ја завршија дводневната Седма школа за европски политики, која оваа година се одржа на темата...
Read More
Промо-видео за проектот „Медиумите за ЕУ“

Промо-видео за проектот „Медиумите за ЕУ“

Промо видео за проектот „Медиумите за ЕУ“ – Програма на граѓанското општество за учество на медиумите во преговорите за членство...
Read More

Објави

Повик за ментори на млади новинари за ЕУ

Евротинк – Центар за европски стратегии во рамките на проектот „Медиумите за ЕУ“ објавува повик за новинари уредници …

Авторски коментар

Стратегиите за поттикнување на младите во Македонија само на хартија

Европската унија носи стратегии и дава поддршка во креирањето политики за млади лица, Македонија доцни со …

Интервјуа

Гостување во подкастот „Нијанси на демократијата“: Учеството на медиумите во преговорите за членство на Северна Македонија во ЕУ

Во рамки на подкастот на ALDA „Нијанси на демократијата“, директорот на Евротинк Димитар Николовски и претседателот …