233 views |0 comments

Сонце ☀️

Езеро 🏖️

Ладно пиво 🍺

и интересни презентации и овојпат 📜

Се гледаме денес во 18:00 во Касарна Хаб!🍻🍻

Хаклабот КИКА е место за споделување и стекнување знаење, место каде се собираат луѓе заинтересирани за технологија, компјутери, машини, електроника, слободен софтвер, слободна култура. Хаклабот служи како отворен простор каде заинтересираните можат да изработуваат најразлични проекти, заеднички или индивидуални. Хаклаби има секаде во светот КИКА е еден од нив.

NSND or (Nista se nece dogoditi – српско-хрватски; Nothing will happen – Eng;

Ништо нема да се случи – Mkd) е настан за гик/хакери (види: unconference ) каде што луѓето се собираат заедно за да се забавуваат и споделуваат знаење за различни технички предмети кои се движат од програмски јазици, компјутерска безбедност, мрежи, оперативни системи итн.

Главната цел е да се здружат луѓето од хакерските простори во регионот за да можат да се запознаат и можеби да продолжат да соработуваат на работи што се од нивен заеднички интерес потоа – или само да пијат пиво.

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Go Top