Startup
November 20, 2023|0 comments

Финале на бизнис натпреварот “Основај свој старт-ап” во организација на Касарна Хаб

На последниот ден на натпреварот, нашите средношколци ги претставија своите бизнис модели пред комисијата, своите соученици и ментори. Сите бевме изненадени од нивната креативност и идеи, имајќи во предвид дека за прв пат се среќаваат со ваков предизвик. Жирито имаше тешка задача да ги избере најдобрите презентации, бидејќи сите учесници покажаа вис …

Read more
Startup
November 17, 2023|0 comments

РАЗВИВАЊЕ НА КРИТИЧКО РАЗМИСЛУВАЊЕ КАКО ОСНОВА ЗА СОЗДАВАЊЕ МЛАДИ ПРЕТПРИЕМАЧИ

Како институција посветена на поттикнување соработка, иновации и образование, Касарна Хаб во рамките на Глобалната Недела на Претприемништвото е домаќин на бизнис натпревар “Oсновај свој старт-ап” кој се одржува од 15-ти до 17-ти ноември 2023 и e одлична платформа за средношколците и професорите да се здружат, да ги споделат своите знае …

Read more
Business
June 27, 2023|0 comments

Summer time in Kasarna Hub

ЛЕТНА ШЕМА ВО КАСАРНА ХАБ – Ги покануваме сите претприемачи, нови бизниси и сите други кои сакаат да реализираат некоај бизнис идеја, да ни се придружат во Касарна Хаб секој четврток од 19 часот на дружење и размена на искуства. Касарна Хаб е поддржана во рамките на EU4M – project funded by EU …

Read more
Business
December 13, 2022|0 comments

Ohrid Winter Academy

Winter Ohrid Academy 22/23, which was organized by Sefidanis Research & Development, Nelkoski Organic Food and the Center for Rural Development in SEE. The creative workshops took place at the Kasarna HUB in Ohrid, where students from Belgrade Business and Arts Academy for Applied Sciences developed these unique packaging solutions for three ZAU …

Read more
Business
July 14, 2022

Пријавете се за менторска помош за развивање на бизнис и иновациски идеи!

За да влезете во потенцијалниот круг на поединци и фирми и поединци кои ќе добијат помош и за да утврдиме дали имаме соодветен ментор за вашите потврди, се’ што треба да направите е да го пополните прашалникот.

Read more
Business
June 13, 2022

Welcome to Kasarna Hub !

Kasarna Hub’s vision is to become a networking space for the local digital economy, entrepreneurs and people with big ideas. Tenants will benefit from our co-working space, our mentorship program as well as from numerous education and networking events. Everybody is welcome! Let’s make Ohrid great again in terms of technological development and business that competes on the world market!

Read more
Business
June 13, 2022

WE ARE HIRING PROJECT ASSISTANT / COMMUNICATIONS OFFICER

We are hiring! Your main responsibility would be to take care of the daily operations of Kasarna Hub, assisting the Office Manager, particularly when it comes to communications with visitors, beneficiaries, audience on the social media, etc. Another main responsibility would be handling paperwork related to project management and implementation. 

Read more
Go Top