Startup
November 20, 2023|0 comments

Финале на бизнис натпреварот “Основај свој старт-ап” во организација на Касарна Хаб

На последниот ден на натпреварот, нашите средношколци ги претставија своите бизнис модели пред комисијата, своите соученици и ментори. Сите бевме изненадени од нивната креативност и идеи, имајќи во предвид дека за прв пат се среќаваат со ваков предизвик. Жирито имаше тешка задача да ги избере најдобрите презентации, бидејќи сите учесници покажаа вис …

Read more
Startup
November 17, 2023|0 comments

РАЗВИВАЊЕ НА КРИТИЧКО РАЗМИСЛУВАЊЕ КАКО ОСНОВА ЗА СОЗДАВАЊЕ МЛАДИ ПРЕТПРИЕМАЧИ

Како институција посветена на поттикнување соработка, иновации и образование, Касарна Хаб во рамките на Глобалната Недела на Претприемништвото е домаќин на бизнис натпревар “Oсновај свој старт-ап” кој се одржува од 15-ти до 17-ти ноември 2023 и e одлична платформа за средношколците и професорите да се здружат, да ги споделат своите знае …

Read more
November 7, 2023|0 comments

Бесплатно предавање: Родителството во дигиталната ера и насочување на децата кон IT

Семос детскиот едукативен центар доаѓа во Охрид, со бесплатно предавање кое ќе ви помогне вас родителите, како први едукатори на децата, насочувачи и поттикнувачи, како да им овозможите да бидат дигитално писмени – вештина која денес е еднакво важна како читањето и пишувањето способност за користење на дигиталните технологии. Еден од најуспешн …

Read more
Uncategorized
August 29, 2023|0 comments

ИТ Викенд во Касарна Хаб Охрид

Викенов (26 – 27 август) во Касарна Хаб на гости ни беа екипите од BeerJS и Хаклаб Кика од Скопје. Целта беше да се соберат ИТ професионалците на едно место и да разменат идеи. Секако и да се подружат. На сликите можете да видите дел од атмосферата од BeerJS 0.33 Vol3 од НСНД Хаклаб КИКА @ Kasarna Hub, Ohrid. Благодариме на сите што дојдоја, …

Read more
Freelance
June 10, 2023|0 comments

Social games in Kasarna Hub

Од следната недела, почнуваме со летна шема, и ги покануваме сите што сакаат друштвени игри да ни се придружат. 😀 Касарна Хаб е поддржана во рамките на EU4M – project funded by EU …

Read more
Uncategorized
March 7, 2023|0 comments

Први Обуки

Со радост и нетрпение, ги информираме децата и родителите кои се дел од нашите обуки за програмирање дека успеавме да ги обезбедиме неопходните 100.000 денари за одржување на обуките до 13 мај. 167 наши деца ќе имаат можност да ја завршат целата обука од 3 месеци и да се запознаат со основите на кодирањето. Спонзори на нашите први обуки ќе бидат Mac …

Read more
Uncategorized
December 17, 2022|0 comments

Workshop – Am I attractive to employers?

Analyzes of the labor market conducted in recent years show that employers, from potential employees, are increasingly looking for skills that cannot be obtained with a college or high school diploma. What are those skills? How will you know if you master them? What do you need to master before applying for a job? How to become attractive to employers? …

Read more
Go Top