Business
September 4, 2023|0 comments

Career Days @Kasarna Hub 29-30 September 2023

We are pleased to invite you again to the second “IT Career Days-Ohrid”, an event whose purpose is to connect local IT talents with the leading companies in the IT industry in Macedonia. Date: September 29-30, 2023 (from 12-6pm) Place: Our premises in Kasarna Hub Ohrid There are currently 8,200 young people aged 15-29 in Ohrid (Institute o …

Read more
Startup
November 20, 2023|0 comments

Финале на бизнис натпреварот “Основај свој старт-ап” во организација на Касарна Хаб

На последниот ден на натпреварот, нашите средношколци ги претставија своите бизнис модели пред комисијата, своите соученици и ментори. Сите бевме изненадени од нивната креативност и идеи, имајќи во предвид дека за прв пат се среќаваат со ваков предизвик. Жирито имаше тешка задача да ги избере најдобрите презентации, бидејќи сите учесници покажаа вис …

Read more
Startup
November 17, 2023|0 comments

РАЗВИВАЊЕ НА КРИТИЧКО РАЗМИСЛУВАЊЕ КАКО ОСНОВА ЗА СОЗДАВАЊЕ МЛАДИ ПРЕТПРИЕМАЧИ

Како институција посветена на поттикнување соработка, иновации и образование, Касарна Хаб во рамките на Глобалната Недела на Претприемништвото е домаќин на бизнис натпревар “Oсновај свој старт-ап” кој се одржува од 15-ти до 17-ти ноември 2023 и e одлична платформа за средношколците и професорите да се здружат, да ги споделат своите знае …

Read more
November 7, 2023|0 comments

Бесплатно предавање: Родителството во дигиталната ера и насочување на децата кон IT

Семос детскиот едукативен центар доаѓа во Охрид, со бесплатно предавање кое ќе ви помогне вас родителите, како први едукатори на децата, насочувачи и поттикнувачи, како да им овозможите да бидат дигитално писмени – вештина која денес е еднакво важна како читањето и пишувањето способност за користење на дигиталните технологии. Еден од најуспешн …

Read more
Business
October 2, 2023|0 comments

2023 IT Career Days – second edition

Kasarna Hub Ohrid, had the Second IT Career Days in its premises 29-30 September. 10 companies participated, and 200 citizens visited the event. With these events we give our contribution to the development of IT sector in Ohrid and southwestern region in Macedonia. We also invite all IT companies who want to promote their work and search for inter …

Read more
hub news
September 27, 2023|0 comments

Open IT Day – IThink Academy

Open day of the IThink Academy in Kasarna Hub! 🤗 This event is intended for all parents and children who want to get to know the academy and ask additional questions through informal friendship with the representatives of the academy. We are waiting for you 😊 📆 September 30, 2023 ⏰ 12:00 📌 Kasarna Hub IThink is …

Read more
Go Top