hub news
March 12, 2024|0 comments

Јога за збогување со стресот и анксиозноста

Приклучете ни се на оваа работилница и дознајте каде и како стресот останува заробен во нашето физичко тело и како со помош на техники на дишење и вежби за растегање можеме да се ослободиме од напнатоста, стравот, стресот и анксиозноста. Предавач: Марија Сатја – сертифициран холистички јога терапевт. Датум: 16.03.24 и 24.03.24 Место: Касарна HUB …

Read more
hub news
March 5, 2024|0 comments

РАБОТИЛНИЦА “Будење на Дивата Жена во тебе”

Оваа работилница се состои од три дела: Прв дел Запознавање  Воведен дел каде разговараме за љубовта и грижата кон себе, поголема свесност за себе, осознавање на своите лични граници, вредности, желби, потреби и откривање на потенцијали. Втор дел: Водена длабока медитација и визуализација (исцелување на женски принцип и средба со моќната жена во те …

Read more
hub news
March 5, 2024|0 comments

Макраме работилница за деца

Сметаме дека е многу важно за децата да ги развиваат своите креативни вештини. Токму затоа, ја нудиме нашата макраме работилница, на која децата ќе ја научат макраме техниката, а воедно и ќе создадат уникатен осмомартовски подарок за нивните мајки, баби, учителки итн. Работилницата ќе се одржи на 6 март (среда), во просториите на Kasarna HUB со почет …

Read more
Startup
November 20, 2023|0 comments

Финале на бизнис натпреварот “Основај свој старт-ап” во организација на Касарна Хаб

На последниот ден на натпреварот, нашите средношколци ги претставија своите бизнис модели пред комисијата, своите соученици и ментори. Сите бевме изненадени од нивната креативност и идеи, имајќи во предвид дека за прв пат се среќаваат со ваков предизвик. Жирито имаше тешка задача да ги избере најдобрите презентации, бидејќи сите учесници покажаа вис …

Read more
Startup
November 17, 2023|0 comments

РАЗВИВАЊЕ НА КРИТИЧКО РАЗМИСЛУВАЊЕ КАКО ОСНОВА ЗА СОЗДАВАЊЕ МЛАДИ ПРЕТПРИЕМАЧИ

Како институција посветена на поттикнување соработка, иновации и образование, Касарна Хаб во рамките на Глобалната Недела на Претприемништвото е домаќин на бизнис натпревар “Oсновај свој старт-ап” кој се одржува од 15-ти до 17-ти ноември 2023 и e одлична платформа за средношколците и професорите да се здружат, да ги споделат своите знае …

Read more
November 7, 2023|0 comments

Бесплатно предавање: Родителството во дигиталната ера и насочување на децата кон IT

Семос детскиот едукативен центар доаѓа во Охрид, со бесплатно предавање кое ќе ви помогне вас родителите, како први едукатори на децата, насочувачи и поттикнувачи, како да им овозможите да бидат дигитално писмени – вештина која денес е еднакво важна како читањето и пишувањето способност за користење на дигиталните технологии. Еден од најуспешн …

Read more
Uncategorized
March 7, 2023|0 comments

Први Обуки

Со радост и нетрпение, ги информираме децата и родителите кои се дел од нашите обуки за програмирање дека успеавме да ги обезбедиме неопходните 100.000 денари за одржување на обуките до 13 мај. 167 наши деца ќе имаат можност да ја завршат целата обука од 3 месеци и да се запознаат со основите на кодирањето. Спонзори на нашите први обуки ќе бидат Mac …

Read more
mentorship
July 14, 2022|0 comments

Станете дел од нашата група на ментори!

Почитувани консултанти, искусни бизнис ентузијасти и претприемачи, кои верувате дека споделувањето на искуства, контакти и знаење со младите претприемачи и новите бизниси е благородна работа. Пред вас е краток прашалник за изразување интерес да станете дел од нашата мрежа на ментори. Доколку вашете CV, искуство и знаење одговараат на потребите на н …

Read more
Business
July 14, 2022

Пријавете се за менторска помош за развивање на бизнис и иновациски идеи!

За да влезете во потенцијалниот круг на поединци и фирми и поединци кои ќе добијат помош и за да утврдиме дали имаме соодветен ментор за вашите потврди, се’ што треба да направите е да го пополните прашалникот.

Read more
Business
June 13, 2022

WE ARE HIRING PROJECT ASSISTANT / COMMUNICATIONS OFFICER

We are hiring! Your main responsibility would be to take care of the daily operations of Kasarna Hub, assisting the Office Manager, particularly when it comes to communications with visitors, beneficiaries, audience on the social media, etc. Another main responsibility would be handling paperwork related to project management and implementation. 

Read more
Go Top